Subconsciously

Life isn't about finding yourself, it's about creating yourself ...

Sverige & äldrevården

Kategori: Allmänt

Enligt dn.se, så lägger Sverige mest pengar på äldrevården?! Då undrar jag vad pengarna egentligen används till? Att bygga nya byggnader, nya löner till cheferna, IT-utveckling för bättre dokumentation osv??? Som egentligen är som att kasta pengarna i sjön. För det dras ner på personal så arbetsbelastningen ökar, det är mer förvaring på de äldre än att de ska ha ett så snarlikt liv som alla andra. För varför ska de som är chefer få bra löner - jag vet mycket väl vilket lass de drar och hur många bollar i luften de har. Men tycker det är fel att de som är på "golvet" och jobbar får ta skiten när en chef får för dig att så här ska det vara utan att veta ett skit. Och så är det de som håvar in en bra lön!

Varför satsas det inte mer på att anställa folk så de gamla får duscha mer än 1 gång i veckan, arbetsbelastningen på personalen sänks och på så sätt ökar både den psykiska och fysiska hälsan hos våra arbetsmyror ute i äldrevården. Det är tragiskt att läsa att mina skattepengar läggs där men att det inte resulterar i att de äldre får det bättre på sista vägen i livet.

För värdigt vill man väl leva när man har jobbat och slitit och ska ha det gott resten av livet. Inte förvaras som ett kolli utan själ med arbetande robotar utan känslor och åsikter!

Länken för mobil;
(http://mobil.dn.se/rss.jsp;jsessionid=D362F58E5791F9B4850194B55B829DEB.aldo4?rssid=8570441&item=http%3a%2f%2fwww.dn.se%2fekonomi%2fsverige-lagger-mest-pa-aldrevard-1%3frm%3dmobile&cid=8523271)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: