Subconsciously

Life isn't about finding yourself, it's about creating yourself ...

Uppsala Domkyrka

Kategori: Allmänt

Visste inte mer om kyrkan än att det var en sevärdighet. Och säger då det; hur lyckades de bygga den? Och hur långt tid tog det inte. Lite onödig?! info är att den 182 meter hög i tornen och är lika lång. Trodde seriöst inte att kyrkan skulle vara SÅ STOR. Gick inte och få med hela på bild. Jo om man backade +100 meter. Men det var ju inte heller ett alternativ - byggnader i vägen.




Ja, ni ser ju själva att det inte är den lilla byggnaden.


Var mäktigt och vara där inne, storslagen kyrka!


En kyrka har många detaljer, utsmyckningar. Dock var vissa lite svåra och förstå sig på. Kan ju själv koppla att det här ihop med döden att ena ängeln sitter med en döskalle. Men titta på bilden i helhet. Tycker ni att den passar in? Kyrkan för mig är ju änglar, kors, ljus mm. Ja, ni begriper poängen va?! (Ni ser korset i bakgrunden?)


Även detta var lite knepigt. Fanns många döskalle detaljer där inne tyckte jag. Som sagt det står säkert till 100% för döden. Men personligen tycker jag att det inte passar in i en kyrka ...


Hitta Von Linne's gravplats/gravsten. Vi skulle ju besöka hans trädgård och hem efter detta så. Dock svårt att hitta den när den inte var direkt synlig i ett av valven längst med kyrkans sidor. Alla hade inte funnit den.


Och det sista jag gjorde innan vi lämnade kyrkan var att tända ett ljus. Denna gången tänkte jag på morfar, tiden har gått fort sen han gick bort. Och tänker jag på det så käns det som igår!


Det fanns vissa saker med kyrkan som blev lite negativt. Det var ju som sagt som valv längst med sidorna på kyrkan där det var gravar. Vissa kunde man gå in och kika närmare på och vissa inte. (Berodde väl på vem som låg där inne.) Men vissa av dessa "gravkammare" var förvaring?!  och det kändes inte OKEJ! Är inte det och vanhelga (heter det så?) den döde och dennes grav? Och hur bestämmer man för vilka av dessa kammare som ska bli just förvaring? Det kändes sisådär måste jag säga. Fast kan ju finnas någon förklaring till det också - fast jag gillade det inte. Ett annat stort minus var nog att de testade piporna på orgeln eller något liknande. Så efter att ha varit i kyrkan en timme, så börjar det kännas efetr att ha hört samma ton i ca 20 min, och då var det även den gällaste tonen av de alla tror jag.

I det stora hela var det bra, mäktigt om inte annat av en sådan storslagen kyrka. Se den!

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: